Skip notícies del lloc

Notícies del lloc

Picture of RAFEL JUANOLA
Comprimir pdf's
by RAFEL JUANOLA - Sunday, 8 February 2015, 6:33 PM
 

Recordeu que és molt recomanable convertir els treballs a pdf abans d'enviar-los al moodle. D'aquesta manera evitem problemes a l'hora de llegir-lo i els arxius ocupen menys espai.

Aquest mes us deixem un enllaç al web smallpdf on, a part de poder convertir word's, excel's i powerpoint's, podeu comprimir arxius pdf fins a un 50% de la seva mida.

 

pdf

 
Picture of RAFEL JUANOLA
Mapes conceptuals amb Xmind
by RAFEL JUANOLA - Wednesday, 7 January 2015, 10:21 AM
 

Xmind és un bon editor de mapes conceptuals que pots començar a utilitzar aquest 2015. El programa s'ha de descarregar de www.xmind.net i instal.lar en el teu ordinador (linux, mac o windows). I ja podràs fer mapes conceptuals, diagrames de flux, esborranys, pluges d'idees, organigrames, plans de viatge, eixos temporals i moltes coses més. Pots començar de zero o utilitzar plantilles, pots afegir icones, imatges, enllaços a documents, pàgines web, etc.


xmind

La versió és gratuita, amb totes les opcions, i permet crear imatges amb l'esquema o mapa que hagis fet per inserir en els documents. Si vols més tipus d'exportacions, després sí que cal comprar una llicència.

 
Picture of RAFEL JUANOLA
Bones Festes!
by RAFEL JUANOLA - Monday, 22 December 2014, 9:08 PM
 

Des del telescopi Hubble, via moodle del Brugulat, us volem regalar una estrella nadalenca. Però atenció! No una estrelleta qualsevol, sinó una galàxia sencera. Aquí la teniu:

felicitacio

La galàxia M74, també coneguda com NGC 628, que podeu trobar a la constel.lació de Peixos. Amb uns braços espirals perfectament simètrics emergint d'un nucli central, envoltada de cúmuls de joves estrelles blaves i de brillants regions rosades d'hidrogen ionitzat... una autèntica meravella!

Bon Nadal i feliç any 2015!