Omet notícies del lloc

Notícies del lloc

Imatge Marc Cargol Milan
Jornada tècnica: Primers auxilis
per Marc Cargol Milan - dimecres, 27 maig 2015, 13:26
 

L'infermer Pau Turón  de la Creu Roja de Santa Coloma de Farners ha ofert avui una xerrada de Primers Auxilis als alumnes de CFGM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes i als alumnes del Projecte Fractal de 3r i 4t d'ESO.


Taller de primers auxilis, SMX Vidreres
La sessió s'ha dividit en 3 parts : conèixer el mètode PAS ( prevenir -alertar-socòrrer ) , realitzar maniobres bàsiques de reanimació de suport vital bàsic ( RCP )  ,conèixer les posicions correctes en que cal col·locar una persona en cas de pèrdua de consciència i com actuar en cas d'ennuagament.

Montse Fors

 
foto
Excursió SMX
per Joan Rodríguez Bellido - dimecres, 27 maig 2015, 06:56
 

El passat divendres 22 de maig els alumnes de cicle de Sistemes Microinformàtics i Xarxes vam anar d'excursió a Barcelona.

tots

Vam visitar el superordinador MareNostrum, un “monstre” amb 48.896 processadors, 2 PetaBytes de RAM i 95,5 TeraBytes de disc.

marenostrum

La informàtica és una ciència molt jove, com vam poder comprovar al Museu de la Informàtica de la Facultat d'Informàtica de Barcelona.

museufib

I, per acabar, vam gaudir d'una tarda a la platja.

platja

 
Imatge Luis Hernandez Perez
XERRADA DE L'ESCRIPTOR PAU VIDAL A LLENGUA I COMUNICACIÓ
per Luis Hernandez Perez - dimarts, 26 maig 2015, 15:44
 

L'autor de la novel·la negra Aigua bruta, el lingüista Pau Vidal, ens ha explicat com crea els seus personatges de ficció a través dels diferents registres lingüístics amb què els fa parlar. Ara ja sabem qui és el mort i qui l'assassí. Us recomanem la novel·la Aigua bruta, "la primera novel·la d'intriga etimològica en català".

 

Omet categories de cursos